Bausch & Lomb – Soflens 59 kontaktna sočiva su prethodno bila poznatija kao SofLens Comfort. Proizveden od strane Bausch & Lomb, Soflens brend je postao poznat po svom proteinski otpornom materijalu. Ovaj materijal omogućava da nosilac sočiva SofLens 59 oseti superioran nivo udobnosti i oštrine vida.

Soflens 59 su mesečna kontaktna sočiva i dolaze u pogodnim kutijama 6 komada, svako sočivo je smešteno u amortizovan fiziološki rastvor.

Soflens 59 su napravljeni od polimera poznatom kao Hilafilcon B – ovaj polimer je otporan na proteine i sprečava izgradnju naslaga na površini sočiva, osiguravajući da ona ostanu jasna, sveža i prijatna tokom celog dana.

Kao što samo ime kaže, svako Soflens 59 sočivo je napravljeno sa sadržajem vode u odnosu 59%. To ih čini odličnim za ljude koji imaju suve oči pa ih tako drže odmornim, čak i kada nose sočiva ceo dan. Visok sadržaj vode takođe omogućava lakši protok kiseonika do očiju osobe koja ih nosi.

Sve ove prenosti čine Soflens 59 odličnim izborom za ljude koji imaju tendenciju da nose kontaktna sočiva tokom radnog vremena, kada je potrebno da drže oči otvorene dugo vremena, kao što je rad na računaru nekoliko sati „u cugu“.

Meka sočiva za mesečnu zamenu su često ekonomičnija alternativa i postoji širok raspon raznih modela, boje i funkcija. One zahtevaju svakodnevno dezinfikovanje, čišćenje tečnostima za meka kontaktna sočiva (solo care aqua, renu plus). Sočiva se stavljaju ujutro i skidaju uveče. Posle čišćenja, meka sočiva se ostavljaju preko noći u kutijici sa tečnosti za kontaktna sočiva. Postoje varijante kod različitih proizvođača da se sa ovim sočivima i prespava. Samo ponekad, ali kada zatreba zna da bude jako korisno…

Tehnički podaci:

Upotreba: dnevno nošenje
Zamena: mesečna
Pakovanje: 6 sočiva u kutiji
Materijal: Hilafilcon B
Sadržaj vode: 59%
Dijametar: 14.2 mm

Bazna krivina: 8,6

Tip sočiva

Mesečna

Pakovanje

6 sočiva u kutiji

Materijal

Hilafilcon B

Sadržaj vode

59%

Dijametar

14.2 mm

Bazna krivina

8,6

4 recenzije za Bausch & Lomb – Soflens 59

 1. Andrea

  Znaci ovo su sociva za 3 meseca po ceni od 2620.00?

 2. prodaja (proveren vlasnik)

  Postovana cena je za kutiju od 6 sociva

 3. shomi

  Najpovoljnija sociva i sluze me vec godinama,,, uskoro ponovo porucujem ovde 🙂

 4. Darko

  Odlicna sociva 🙂

 5. Ivan (proveren vlasnik)

  Odlicna sociva, daleko bolja od Air-optix Aqua, barem u mom slucaju.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.